Utlandsflytt till och från Norge - Flyttfirma24

Utlandsflytt till och från Norge - Flyttfirma24

Flytta till Norge

Att flytta till ett nytt land är oftast spännande men kan var lite klurigt här kommer därför lite riktlinjer.

  • Du som är medborgare i ett nordiskt land, har rätt att flytta till Norge,  du behöver inte visum, uppehållstillstånd eller liknande.
  • Som medborgare i ett EU land kan du vistas i Norge högst tre månader, ska du var i Norge längre än så måste du folkbokföra dig

Folkbokföring

Om du ska vistas eller bo i Norge mer än sex månader måste du folkbokföra dig, du måste även boka tid på ett skattekontor för att göra en id-kontroll.

Har du familj som ska flytta med dig är det viktigt att alla är med på skattekontorets möte.

 

Bra att vetta

När du ska flytta dina saker till ditt nya hemland i Norge kan du behöva fylla i en deklaration om införsel av flyttgods som måste levereras till norska tullen.

Det HÄR är Norge!

Wikipedia information om Norge

Norge Norge (norska: Norge (bokmål) eller Noreg (nynorska); nordsamiska: Norga; lulesamiska: Vuodna; sydsamiska: Nöörje), formellt Konungariket Norge, är en konstitutionell monarki i norra Europa, väster om Sverige på Skandinaviska halvön. Förutom mot Sverige har Norge landgräns mot Ryssland och Finland i de nordligaste delarna. De närbelägna öarna Svalbard, Björnön och Jan Mayen står under norskt självstyre och är en del av kungadömet, medan Bouvetön i södra Atlanten och Peter I:s ö i södra Stilla havet är underordnade Norge men räknas inte som en del av riket. Norge har även gjort anspråk på Dronning Maud Land på Antarktis. Landsnamnet skrivs Noreg på nynorska, till fornnordiska Norðrvegr, Norvegr, Noregr, "vägen mot norr" (jfr. engelskans "Norway", fornengelska "Norþweg"). Formen "Norge" kommer troligen från den gamla dativformen "Noregi".Norge är en av de nationer som grundade militäralliansen Nato 1949 och ingår där fortfarande och deltar i vissa gemensamma militärövningar årligen under gemensam Natoflagga.

Synonymer till utomlands

  • i utlandet, inte i hemlandet, utrikes, i främmande land; till utlandet, till annat land