Utlandsflytt till och från Spanien - Flyttfirma24

Utlandsflytt till och från Spanien - Flyttfirma24

Flytta till Spanien

För dig som vill flytta till Spanien och är EU-medborgare är det lätt att flytta då Spanien tillhör EU:s medlemsländer. Du behöver därför inte ha ett visum men du behöver  ett svenskt pass.

Med ett svenskt pass har du rätt a stanna i landet i tre månader.

Vill du bosätta dig i Spanien måste du registrera dig hos de spanska myndigheterna, När du registrerat dig i ditt nya hemland får du ett så kallat skatteidentifikationsnummer. Detta nummer gör att du kan exempel öppna bankkonto, skaffa försäkringar, skaffa telefon abonnemang.

Ska du bo längre en ett år behöver du göra en anmälan till Sveriges skatteverk.

Saker som underlättar att vetta

En viktig fråga när man flyttar utomlands är hur man får ditt sina saker. Eftersom du flyttar inom EU behövs inget tullformulär, det är därför ganska smidigt att flytta dina grejer via båt, lastbil eller flyg.

Att komma till ett nytt land kan vara spännande och att skaffa sig ett socialt nätverk gör det enklare. Det finns skandinaviska klubbar i både Sverige och Spanien men det finns även bra Facebook grupper för svenskar som flyttar till Spanien.

Spanienvlogg 34– Vi svarar på tittarfrågor om att flytta till Spanien!

Wikipedia information om Spanien

Norge Norge (norska: Norge (bokmål) eller Noreg (nynorska); nordsamiska: Norga; lulesamiska: Vuodna; sydsamiska: Nöörje), formellt Konungariket Norge, är en konstitutionell monarki i norra Europa, väster om Sverige på Skandinaviska halvön. Förutom mot Sverige har Norge landgräns mot Ryssland och Finland i de nordligaste delarna. De närbelägna öarna Svalbard, Björnön och Jan Mayen står under norskt självstyre och är en del av kungadömet, medan Bouvetön i södra Atlanten och Peter I:s ö i södra Stilla havet är underordnade Norge men räknas inte som en del av riket. Norge har även gjort anspråk på Dronning Maud Land på Antarktis. Landsnamnet skrivs Noreg på nynorska, till fornnordiska Norðrvegr, Norvegr, Noregr, "vägen mot norr" (jfr. engelskans "Norway", fornengelska "Norþweg"). Formen "Norge" kommer troligen från den gamla dativformen "Noregi".Norge är en av de nationer som grundade militäralliansen Nato 1949 och ingår där fortfarande och deltar i vissa gemensamma militärövningar årligen under gemensam Natoflagga.

Synonymer till utomlands

  • i utlandet, inte i hemlandet, utrikes, i främmande land; till utlandet, till annat land