Få offerter från flyttfirmor nära dig - Flyttfirma24

Få offerter från flyttfirmor när dig - Flyttfirma24

Hur fungerar en offerttjänst för flyttfirmor

En offerttjänst för flyttfirmor är en tjänst som hjälper privatpersoner och företag att ta in offerter från flera olika flyttfirmor utan att du själv behöver kontakta varje flyttfirma. Det är gratis för konsumenten eftersom företagen som är med i tjänsten betalar en viss summa för att få tillgång till din offertförfrågan.

Exempel:

Ett företag i Norrköping vill få hjälp med att flytta sitt kontor. Företagaren går in på offerttjänstens hemsida och uppger där att det är hjälp med flytthjälp av kontor som eftersöks, att det är i Norrköping hjälpen behövs. Sedan skrivs en utförlig beskrivning av vad som behöver göras så att flyttfirman kan ge en rättvisande offert.

Offerter kommer börja levereras till person/företag inom någon dag. Förutom flyttfirmor från Norrköping kan även andra flyttkarlar i norrköpingstrakten välja att svara, speciellt om det gäller ett större arbete. Många flyttfirmor är villiga att åka en längre sträcka om det gäller ett större arbete.

Sedan kan personen välja det erbjudandet som ger det mest förmånliga priset för det som personen behöver.

Fördelar

En stor fördel med denna tjänst är att snabbt får svar från flera olika flyttfirmor utan att behöva kontakta dem själv och man behöver bara beskriva vad man söker en gång istället för att upprepa det för varje enskilt företag. Dessutom kan man spara tusenlappar mellan olika företag så det är fördelaktigt att kunna jämföra.

Nackdelar

En nackdel med tjänsten är att inte alla flyttfirmor är med i den. Om det endast är fem flyttfirmor som använder tjänsten och en del av dem antingen inte vill ha jobbet eller inte har tid så kan det innebära att man bara får en jämförelse av ett eller två företag.

Dessutom vill vissa större välkända företag inte vara med i dessa tjänster som kostar pengar. Välkända företag med ett gott rykte vill kanske inte betala pengar för att få kunder som främst vill jämföra priser.

Om man bara är intresserad av priset kan denna tjänst vara användbar. Dock bör man vara beredd på att eventuellt komplettera informationen genom att på egen hand kontakta ett par flyttfirmor. Genom det kan man få en bättre bild av prisnivå och service i jämförelse mot andra företag inom flyttbranschen.

Exempel på offerttjänster online för flytthjälp:

Saknas er offerttjänst i listan nedan kontakta oss så lägger vi till er.

helphero.se‎

Offert – Flyttfirma | HelpHero
När du behöver flytthjälp kan du spara pengar på att jämföra priser genom att ta in offert.

Flytta.se

Flytta.se | Få gratis offerter på flytthjälp och flyttstädning
Flytta.se är en gratistjänst som sätter dig i kontakt med flyttfirmor nära dig. Fyll i formuläret, berätta vad du vill ha hjälp med och slå dig till ro. Det tar …

proffs.se

Jämför offerter från flyttfirmor nära dig – Proffs.se
Hitta rätt flyttfirma. Jämför offerter från flyttfirmor i din kommun. Hjälp med flytten? Beskriv ditt flyttuppdrag! Vilket datum ska du flytta?

Dorunner.se

Flytt – Skaffa flytthjälp – våra bästa tips när du ska välja flyttfirma
En tumregel om du vill hitta ett bra pris – ta alltid in ett flertal offerter! En offert är ett prisförslag från flyttfirman till dig som kund.

servicefinder.se

Flytthjälp – få hjälp med flytt av hem, kontor och magasinering!
För att hitta en flyttfirma via Servicefinder behöver du bara skapa en gratis förfrågan där du beskriver ditt uppdrag.

Offerta.se

Få offerter på flytthjälp från flera flyttfirmor
Här hittar du en flyttfirma som kan hjälpa dig med din flytt. Offertas anslutna flyttfirmor hjälper dig att flytta oavsett var i landet du befinner dig.

Ge anbud och skriv offerter så här

Wikipedia information om Anbud

Anbud Ekonomiskt sett är ett anbud ett affärserbjudande från en part (till exempel ett företag) till en annan, med syftet att få/ge ett skriftligt underlag från leverantörer/köpare både prismässigt och innehållsmässigt. Ett anbud kallas också ofta för offert. Inom juridiken betecknar begreppet en särskild form av viljeförklaring som kan läggas till grund för en accept, och därmed ett avtal. Därför är anbud det ord som vanligast förekommer inom offentlig sektor, och då särskilt för svar på förfrågan i samband med offentlig upphandling. Termen "anbud", användes ofta när större upphandlingar skall ske och kan vara kopplat till ett speciell datum och klockslag i syfte att minska möjligheten att känslig information skall kunna läcka mellan t.ex. olika leverantörer. Anbudsöppning sker oftast med flera medarbetare som deltagare och protokollföres i separat dokumentation, för vidare rapportering till styrelse eller annan uppdragsgivare. Anbudsgivaren är då relativt mer försäkrade om att en upphandling har gått rätt till. Termen "offert", användes ofta när det gäller mindre upphandlingar där uppdragsgivaren mer är intresserad av kunna jämföra olika priser på samma eller motsvarande vara i syfte att utföra upphandling till förmånligaste pris och där läckage av känslig information är mindre viktigt. Offertgivaren är då relativt mindre försäkrade om att en upphandling har gått rätt till. Kunden har så att säga egna möjligheter att hantera uppgifter enligt eget godtycke. Inom vissa områden används begreppen RFQ (Request For Quote eller Request For Quotation), FFU (Förfrågningsunderag) och offertförfrågan i betydelsen att inhämta skarpt anbud eller skarp offert.. Anbud- och offertförfrågan kan i vissa fall föregås av en RFI - Request for Information. dvs. upphandlingsfasens första steg för informationsinsamling om leverantörernas produkter, och därigenom få tillräckligt med information om produkten uppfyller målet. Denna information används för att formulera en RFQ. En RFP - Request for Proposal är snarlik en RFI. En RFP är en specifik och väl formulerad förfrågan för en viss tjänst eller produkt mot leverantör, men som är mer öppet hållen än en RFQ. När leverantörer svarar på en RFP så är den i regel mycket innehållsrik på information som till exempel finansiell status, produktionsförmåga, företagsfakta m.m. Om upphandlingsprojektet bara vet precis vad det vill köpa så gör man RFQ direkt, utan att den föregås av RFI och/eller RFP.. Skall flera leverantörer ställas mot varandra så brukar upphandlingsprojektet sätta samman ett dokument i punktform med alla de krav som man har för produkten eller tjänsten. Detta dokument kallas för överensstämmelselista och här fyller leverantörskandidaterna i hur väl de uppfyller kraven. Detta sker i regel i förtroende och under sekretess. Därefter så sammanställs och utvärderas de olika kandidaternas svar av upphandlingsprojektet.

Synonymer till offert

  • anbud, erbjudande, prospekt, kostnadsförslag, prisuppgift, prisidé